Fysioterapia –

Huipputeknologia osana kuntoutusta Helsingissä.

Fysioterapia

Fysioterapia on fysioterapeutin ohjaamaa toimintakykyä parantavaa ohjausta, jonka painopiste on tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyssä, liikkumisessa, kivun lievittämisessä ja kuntoutumisessa esimerkiksi leikkauksen tai tapaturman jälkeen.

Nordic Health keskuksessa olemme erikoistuneet tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Fysioterapeutilta saat yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa kun haluat liikkua ja elää aktiivista elämää ilman kipua. Kuntoutusfilosofiamme perustuu aktiiviseen ja kontrolloituun liikeharjoitteluun hyödyntämällä terveysalan huipputeknologiaa ja sähköistä EVE-järjestelmää.

Lue lisää:

Fysioterapia ennen ja jälkeen leikkauksen     Tuki- ja liikuntaelin fysioterapia

Miten aloitan fysioterapian

Tarvitsetko apua selkä-, olkapää-, polvi-, lonkka- tai niskakipuun? Etsitkö tehokasta kuntoutusta leikkauksen jälkeen? Ota yhteyttä fysioterapeuttiimme ja pääset keskustelemaan tilanteestasi ennen ensimmäistä fysioterapiakäyntiä. Voit myös varata maksuttoman 30min tutustumiskäynnin.

Ensimmäinen käynti fysioterapiassa

Ensimmäisen fysioterapiakäynnin (60min) aikana fysioterapeutti tekee kokonaisvaltaisen arvion tilanteestasi ja selvittää mahdollisia syitä kivun taustalla fysioterapeuttisen tutkimisen keinoin. Ennen ensimmäistä käyntiä saat sähköpostiisi esitietokyselyt. Fysioterapeuttisen tutkimisen ja arvioinnin perusteella saat hoitosuosituksen, jonka perusteella asetat yhdessä fysioterapeuttisi kanssa tavoitteet ja laaditte henkilökohtaisen suunnitelman kuntoutukselle. Fysioterapeuttinen tutkiminen ja arviointi pitää sisällään haastattelua, manuaalista tutkimista, liikkeen ja liikkumisen arviointia ja liikkuvuuden ja lihasvoiman mittauksia laitteistollamme. Fysioterapeuttisen tutkimuksen pohjalta fysioterapeutti laatii sinulle yksilöllisen kuntouttavan harjoitusohjelman ja saat tarpeen mukaan kivunhoito ja kuntoutusohjeita myös kotiin.

Fysioterapian seurantakäynnit

Fysioterapia-jaksosi etenee yksilöllisen suunnitelman mukaan. Suunnitelman toteutumista seurataan mm. kipukyselyn ja mittausten avulla. Jatkokäynneillä fysioterapeutti ohjaa sinua liikkumaan tuloksellisesti ja turvallisesti harjoitusohjelmasi mukaan. Jatkokäyntien määrä riippuu tilanteestasi ja tarpeestasi, tavoitteena on ohjata fysioterapia-asiakkaat harjoittelemaan omatoimisesti harjoitusohjelman mukaan, jolloin fysioterapia käyntien väli harvenee.

Fysioterapia-jakson lopussa tehdään loppuarvio ja -mittaukset ja saat ohjeita vaivan uusiutumisen ehkäisyyn liittyen. Fysioterapia- jakson jälkeen on mahdollisuus jatkaa harjoittelua itsenäisesti omatoimiharjoittelijana.