Juoksijan polvi (Suoli-sääriluusiteen syndrooma)

Juoksijan polvi on rasitusvamma, joka tunnetaan myös nimellä suoli-sääriluusiteen syndrooma. Sen oireita ovat polven ulkosyrjän kipu ja polven koukistuksen aikana tuntuva kipu. Rasitusvamma johtuu yleensä suoli-sääriluusiteen kiristyksestä, hankauksesta ja toistuvasta liikkeestä. Liiallinen venytys ja hankaus aiheuttavat tulehduksen polven ulompaan nivelnastaan. Tulehduksen johdosta suoli- ja sääriluuside ja sen yhteydessä oleva peitinkalvon jännittäjälihas alkavat kiristyä.

Juoksijan polven hoito

Kipu voi kroonistua ja johtaa myös muihin lonkan ja polven vammoihin. Akuutissa vaiheessa kuormituksen vähentäminen on tärkeää. Kivun hoitona voidaan käyttää aluksi tulehduskipulääkettä ja myöhemmässä vaiheessa lämpöhoitoa sekä hierontaa paranemisen edistämiseksi.

Nordic Healthilla rasitusvammojen kuntoutuksessa käytetään apuna David Healthin laitteita. Laitteet mahdollistavat polvea ja lonkkaa tukevien lihasten nousujohteisen ja turvallisen harjoittamisen. Asiakkaille suunnitellaan yksilöllinen kuntoutus ja eteneminen.

Oireiden ennaltaehkäisemiseksi tai niiden ilmaantuessa ota yhteyttä fysioterapeutteihimme ja varaa aika. Tehdään juoksustasi tehokasta ja turvallista!

Tästä pääset lukemaan blogin: Juoksulenkille turvallisesti totutellen.