Palvelut

Tarvitsetko apua selkäkipuun, olkakipuun, polvikipuun, lonkkakipuun tai niskakipuun? Etsitkö tehokasta kuntoutusta leikkauksen jälkeen?

Olemme erikoistuneet tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon. Nykyiset hoitosuositukset suosittelevat tuki- ja liikuntaelinongelmien ensimmäiseksi hoitomuodoksi strukturoitua harjoitusterapiaa. Tämä tarkoittaa kuntoutusta aktiivisen liikkeen kautta. ¹ Liike on paras lääke oikein annosteltuna. Harjoittelussa tällä tarkoitetaan liikeradan ja kuorman kontrollia. Liian vähäinen ei tehoa ja liiallinen voi hajottaa. Lisääntyneen aineenvaihdunnan ja lihastuen ansiosta vaurioituneiden rakenteiden toipuminen alkaa ja koetun kivun määrä vähenee.

Hoitoomme pääsee lääkärin kirjoittamalla fysioterapialähetteellä (KELA-korvaus) tai suoraan ottamalla yhteyttä keskukseemme (ei KELA-korvausta).

Lue lisää

Omatoimiharjoittelu

Haluatko nostaa kuntoa ja lihasvoimaa 24/7. Et halua harjoitella perinteisellä hikisellä kuntosalilla, etsit tehokkuutta ja turvallisuutta tinkimättä lopputuloksesta. Arvostat laitteiden toimivuutta ja harjoitusympäristössä avaruutta, valoa, siisteyttä ja hyvää ilmastointia. Nordic Health keskus on sinulle oikea valinta.

Nykytutkimusten mukaan liikkumalla säännöllisesti voidaan ennaltaehkäistä erilaisia vammoja ja sairauksia. Ota yhteyttä niin autamme sinua pääsemään tavoitteisiisi. Teemme sinulle toiveidesi mukaisen harjoitusohjelman.

Lue lisää

Mittaukset

Haluatko tietää sydämen ja hengitys-ja verenkiertoelimistön kunnon? Tuntuuko kehosi epätasapainoiselta? Haluatko tietää onko harjoittelusi tuottanut tulosta?

Teemme polkupyöräergometritestejä, liikkuvuusmittauksia ja isometrisiä voimamittauksia. Testien ja mittausten avulla saat tarkkaa tietoa kehosi kunnosta kokonaisvaltaisesti. Mittaukset auttavat myös kehittämään harjoitusohjelmaa mahdollisimman tehokkaaksi palvelemaan juuri sinun tarpeitasi. Halutessasi voimme testata myös tasapainon ja puristusvoiman. Kaikki testaukset suorittaa laillistettu terveys- tai liikunta-alan ammattilainen. Ota rohkeasti yhteyttäpainalla tästä ja räätälöidään sinulle sopiva mittauskokonaisuus!

Lue lisää

Toiminnallinen alaraajatutkimus

Toiminnallisessa alaraajatutkimuksessa tarkastelaan anatomisten rakenteiden ja asennon lisäksi tarkasti liikettä. Tässä apuna käytetään videointia. Tarkoituksena on analysoida liikkumisen (kävely, juoksu, hyppy, kyykistyminen…) aikana ilmeneviä toimintoja ja löytää liikkeestä syy kipujen taustalta. Videoinnin avulla pystytään pysäyttämään ja hidastamaan liikettä, mikä mahdollistaa kokonaisvaltaisen sekä yksilöllisen tutkimisen. Tutkimisen pohjalta fysioterapeuttiset toimenpiteet (terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen käsittely tai toimintaa ohjaava teippaus) pystytään kohdentamaan mahdolliseen kivun aiheuttajaan.

Lue lisää

Hieronta

Hieronta on hoitomuoto, jonka tavoitteena on lisätä kudosten aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Hierontaa käytetään erilaisten lihasten jännitystilojen ja niistä aiheutuvien kipujen laukaisuun. Hieronnasta voi hyötyä akuuteissa vaivoissa, kroonisissa kivuissa, stressissä ja palautumisessa.

Hieronnassa käsitellään erilaisilla tekniikoilla pehmytkudoksia. Käsittelyn aikana voidaan keskittyä johonkin tiettyyn vaivaan tai käydä isompia kokonaisuuksia läpi. Hoito suunnitellaan aina yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Hieronta soveltuu kaiken ikäisille. Jos olet epävarma hieronnan sopivuudesta sinulle, varmista asia lääkäriltä.

Lue lisää