Teknologia osana kuntoutusta

Liike lääkkeenä

Liike on erittäin tehokas lääke, mutta kuten kaikkien lääkkeiden kohdalla, annostus ratkaisee. Liikaa nautittuna sillä on haittavaikutuksia, kun taas liian vähäisellä annoksella vaikutusta ei saada aikaiseksi.

Toimivan ja nousujohteisen terapeuttisen harjoittelun perusta on kaikkien muuttujien tarkka määrittäminen ja kontrollointi. Biomekaniikaltaan optimaaliset harjoituslaitteet mahdollistavat tehokkaan, mutta nivelille hellän liikkeen koko liikealueella. EVE-näyttöpäätteen reaaliaikaisen palautteen avulla varmistetaan yksilöidyn liikelaajuuden ja -nopeuden noudattaminen.

Parasta maailmassa

Harjoituslaitteet ovat suomalaisia, David Health Solutions Oy:n suunnittelemia ja valmistamia. Biomekaniikaltaan optimaaliset laitteet ovat helliä nivelille, mutta tuottavat tehokkaan harjoitusvaikutuksen hermo-lihasjärjestelmälle. Tämä vaikutus saadaan aikaiseksi käyttämällä oikeita nivelkulmia, akselipisteitä, kuormakäyriä ja lukituksia, joilla harjoitus kohdentuu oikeille lihaksille. Kokonaisvaltaiseen kuntoutusratkaisuun kuuluu harjoituslaitteet selälle ja niskalle, olkapäälle sekä lonkalle ja polvelle.

Tuloksellinen kuntoutus

Koko kuntoutusprosessi rakentuu EVE-ohjelmiston (eValuated Exercise) ympärille. Harjoituksen toistot, sarjat, kyselyt ja yksittäiset liikkeet sekä mittaustulokset muodostavat kokonaisuuden, josta voidaan rakentaa yksilöity harjoituspolku. Kaikki harjoitusdata tallentuu automaattisesti pilvipalveluun. Tämän avulla jokaista harjoituskertaa ja muuttujaa voidaan tarkastella erikseen milloin vain. Näin asiakkaan kuntoutusprosessista voidaan luoda tarkka raportti analysointia varten.