Polven eturistisiderepeämä

Eturistiside on säären etuosasta reisiluun takaosaan kulkeutuva nivelside. Eturistiside auttaa stabiloimaan polvea etu-taka suunnassa sekä sivuttaissuunnassa. Eturistisiteen repeämät voivat tapahtua isoista polveen kohdistuvista väännöistä. Väännöt voivat tapahtua sekä urheilusuorituksen, hypystä laskeutumisen, että liukastumisen yhteydessä. Eturistisiderepeämän yhteydessä polvesta voi kuulua pieni napsahdus. Repeämää seuraa yleensä välitön kipu sekä turvotus. Eturistisiderepeämän jälkeen jalalle voi olla vaikeaa laskea painoa, jonka lisäksi polvi voi tuntua huteralta ja epästabiililta. On kuitenkin myös mahdollista, että eturistisiderepeämä ei oirehdi ollenkaan.  

Polven eturistisiderepeämän hoito Nordic Healthissä

Eturistisiderepeämä voidaan hoitaa joko leikkaamalla tai kuntoutuksella. Päätöksen tästä tekee ortopedi. Sekä konservatiivisessa hoidossa, ns ei-leikkauksellinen hoito, että leikkauksen jälkeisellä kuntoutuksella keskitytään polvea tukevien lihasten asteittaiseen vahvistamiseen, liikeratojen ylläpysymiseen sekä jalan toiminnallisuuden palauttamiseen ja parantamiseen.

Nordic Healthilla kuntoutus alkaa fysioterapeutin alkututkimuksella, oli sitten kyseessä joko leikkauksen jälkeinen kuntoutus tai konservatiivisesti hoidettu repeämä. Kuntoutuksessa käytämme apuna David Healthin laitteita, jonka lisäksi teemme oheisharjoitteita kehonpainolla. Fysioterapian avulla voidaan myös harjoittaa tietyn urheilulajin lajiominaisia liikkeitä, jotta urheilun pariin palaaminen olisi mahdollisimman hallittua ja turvallista.