Mittaukset

Mitä hyötyä mittauksista on?

Haluatko tietää sydämen ja hengitys-ja verenkiertoelimistön kunnon tai tuntuuko kehosi epätasapainoiselta? Haluatko tietää onko harjoittelusi tuottanut tulosta?

Teemme polkupyöräergometritestejä, liikkuvuusmittauksia, isometrisiä voimamittauksia, tasapainomittauksia sekä InBody mittauksia. Testien ja mittausten avulla saat tarkkaa tietoa kehosi kunnosta. Mittausten avulla harjoitusohjelma voidaan räätälöidä juuri sinun tarpeidesi mukaiseksi.

Kaikki testaukset suorittaa laillistettu terveys- tai liikunta-alan ammattilainen. Ota rohkeasti yhteyttä ja räätälöidään sinulle sopiva mittauskokonaisuus!

InBody 770- mittaus

Onko tavoitteesi tiputtaa painoa, kiinteytyä tai lisätä lihasmassaa? Onko kehossasi haitallisia puolieroja tai haluat tietää kuinka paljon elintapamuutoksillasi on vaikutusta? Oletko kenties huomannut, että vaa’an lukema ei muutu, vaikka tekisit paljon töitä kehosi eteen?

InBody- mittauksella saat monipuolisen kuvan kehon koostumuksesta. Tämä tarkka kehonkoostumusmittaus antaa kuvan kehon hyvinvoinnista ja siihen vaikuttavista elintavoista.  Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehosi lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin.

Pelkkä testiraportti 20€

Raportti + analyysi 40€

Raportti + ohjaus 80€

Raportti + ravitsemusneuvonta 100€


					

Polkupyöräergometritesti

Epäsuoralla polkupyöräergometritestillä arvioidaan turvallisesti hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa eli kestävyyskuntoa ilman, että henkilön tarvitsee polkea uupumukseen asti. Testi alkaa kevyellä vastuksella, jonka jälkeen kuorma nousee portaittain kunnes testattava saavuttaa n. 85%:n tason maksimaalisesta suorituskyvystään. Testi soveltuu perusterveille kuntoilijoille ja terveysliikkujille.

Testikertaan on hyvä varata aikaa noin 60 minuuttia (esitietojen läpikäynti, testi ja palaute). Itse testi kestää enintään 20 minuuttia. Hinta 60€.

Liikelaajuusmittaukset ja isometriset voimamittaukset

Liikelaajuusmittauksilla saadaan tarkkaa tietoa mitattavan nivelen liikkuvuudesta ja mahdollisista puolieroista sekä kehitettävistä osa-alueista.

Isometrisessä voimamittauksessa mitataan tietyn lihasryhmän maksimaalista voimantuottoa turvallisesti. Isometrisen maksimivoimamittauksen aikana testattava tuottaa niin paljon voimaa kuin mahdollista lukittua tukea vasten. Testi antaa tietoa lihaskunnosta ja kehon mahdollisista lihasepätasapainoista. Voimamittaukset sopivat mainiosti kehityksen seuraamiseen ja tulosten avulla pystytään rakentamaan yksilöllinen harjoitusohjelma.

Mittauksiin käytetty aika riippuu testattavien laitteiden määrästä. Testikertaan kuuluu esitietojen läpikäynti, mittaukset, tulosten läpikäynti ja tarvittaessa harjoitusohjelman muokkaus.

Aikaveloituksella 30min 30€ tai 60min 60€.

Turvallisuutta tasapainosta

Tasapainon hallinta on ihmisen toimintakyvyn keskeisimpiä tekijöitä siihen tarvitaan eri aistien, lihasten ja hermoston yhteistyötä. Tasapaino tuo turvallisuutta arkisissa yllättävissä tilanteissa. Ikääntyminen, sairaudet ja vammat voivat heikentää tasapainoa ja tämän seurauksena kaatumisriski kasvaa.

Tasapainoa mittaamalla saadaan tärkeää tietoa toimintakyvystä. Mittauksen avulla pystytään tunnistamaan tasapainohäiriöitä ja siihen liittyviä tekijöitä. Oikeanlaisten liikkeiden avulla pystytään kehittämään eri tasapainon osa-alueita. Nordicissa käytämme tasapainon mittaamisessa suomalaista Ainone Balance tasapainomittaussovellusta, joka on ammattilaisille tarkoitettu CE-merkitty lääkinnällinen laite. Mittari antaa tarkan numeerisen arvon tasapainosta. Mittausta voidaan käyttää toimintakyvyn arvioinnissa, kuntoutumisessa ja valmennuksen seurannassa. Mittauksen avulla voidaan antaa yksilölliset liikeharjoitukset tasapainon kehittämiseksi.

Aikaveloituksella 30min 30€ tai 60min 60€.

Soita ja kysy lisää mittauksista 020 759 7319.