Polven kierukkavamma

Polven kierukkavamma

Polvissa on kaksi nivelkierukkaa. Nivelkierukat ovat puolikuunmuotoisia sidekudoslevyjä, jotka toimivat ennen kaikkea iskunvaimentajina. Nivelkierukat sijaitsevat sääriluun ja reisiluun välissä. Nivelkierukkaan kohdistuvat vammat saavat yleensä alkunsa polveen kohdistuvista väännöistä. Nivelkierukka voi kuitenkin revetä myös degeneratiivisista muutoksista johtuen. Nivelkierukkavammassa oireet eivät välttämättä aina ala heti vamman tapahtumisen jälkeen, vaan voivat tulla pienellä viiveellä.

Nivelkierukkavamman oireet

Nivelkierukan vammautumisen tyypillisin oire on polven lukkiutuminen koukussa. Tämä tarkoittaa sitä, että polvea ei hetkellisesti saa ojennettua sen jälkeen, kun on esimerkiksi kyykistynyt. Muita nivelkierukkavammalle tyypillisiä oireita ovat polven seudun kipu etenkin rasituksessa tai polvea kiertäessä, sekä polven turvotus. Polvinivelestä voi myös kuulua naksahdusta.

Polven kierukkavamman kuntoutus Nordic Healthissä

Yhä useammin nivelkierukan osittaista tai pientä repeämää hoidetaan fysioterapialla. Ainoastaan täydet repeämät vaativat leikkaushoitoa. Fysioterapiassa keskitytään polvea tukevien lihasten vahvistamiseen sekä kuntoutuksen edetessä polven ja alaraajan liikkeiden parempaan hallintaan.  

Nordic Healthilla nivelkierukan vamman kuntoutuksessa käytetään apuna David Healthin laitteita. Laitteet mahdollistavat polvea tukevien lihasten nousujohteisen ja turvallisen harjoittamisen, jotta jokaiselle asiakkaalle mahdollistuu yksilöllinen kuntoutus ja eteneminen. Tämän lisäksi fysioterapiassa harjoitetaan lihaskontrollia sekä liikekontrollia, jotta uusilta vammoilta säästyttäisiin tulevaisuudessa.