Aktiivinen, kohdennettu ja laitepohjainen terapia alaselkäkipuun David selkäkonseptilla

Uusi tutkimus on osoittanut, että Davidin selkäkonsepti lievittää kipua ja parantaa toimintakykyä

Journal of Geriatric Rehabilitation lehdessä julkaistiin uusi tutkimus Davidin selkälaitteista. Tutkimuksen suoritti itsenäinen kolmas osapuoli ilman taloudellista korvausta. Tutkimus osoitti, että laitepohjainen lähestymistapa kuntoutuksessa ”parantaa lihasten toimivuuden arviointia ja auttaa terveydenhuoltoalan ammattilaisia räätälöimään asiakkaan hoitopolkua”. Tutkimuksen tärkein tulos oli, että fysioterapian jälkeisessä laiteharjoittelusta on merkittävää hyötyä erilaisissa vammoissa ja kivuissa.

Study: Comparison of 2 Treatment Protocols

Julkaistiin: IRCCS Istituto Ortopedico Galeazzi, Milan, Italy (Drs Langella, Vanni, Damilano, and Berjano); OrthoSpine, Monza, Italy

(Messrs Boido and Basso and Ms Bassi); and Casa di Cura “Sileno e Anna Rizzola,” San Donà di Piave, Venezia, Italy (Dr Biber).

 

Tausta:

David selkäkonseptin (alla DSK) laitepohjainen fysioterapia alaselkäkipuisille sisältää lannerangan lihasvoiman ja liikeradan mittaamisen ja arvioinnin. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää DSK- laitteiden hoidon tehokkuutta alaselkäkivun hoidossa.

 

Menetelmä:

Tutkimuksessa tarkasteltiin kliinisiä tietoja 103 potilaasta, jotka suorittivat DSK mukaista laitekuntoutusta. Kipua ja liikuntakyvyttömyyttä / -haastetta arvioitiin sekä ennen kuntoutusta että tämän jälkeen.

 

Tulokset:

Tulokset osoittivat selkeää kivun lievittymistä ja toimintakyvyn paranemista laitekuntoutuksen ja fysioterapian jälkeen.

 

Johtopäätös:

Tutkimus osoitti, että harjoittelu DSK laitteilla lievittää tehokkaasti kipuja ja parantaa toimintakykyä. Saavutettujen tulosten perusteella uskomme, että laiteharjoittelu parantaa lihasten toimivuuden arviointia ja auttaa terveydenhuoltoalan ammattilaisia räätälöimään hoitokeinoja/hoitoja.

Tekijät vakuuttivat, että heillä ei ole mitään kytköksiä tai taloudellisia osallistumisia mihinkään organisaatioon tai yhteisöön, joka voisi hyötyä tutkimuksesta taloudellisesti.