Hanna Skyttä 12- kertainen maailmanmestari ja Ms. Universe

Reilun vuoden Nordic Healthillä harjoitellut Hanna on fitness- ammattilaisurheilija ja ravitsemuksen ammattilainen. Lue tarina Hannan kuntoutuksesta keskuksessamme.

Synnynnäisten lonkan rakennevikojen ja kilpavoimistelun ajoilta epävakaan nikamansiirtymän vuoksi jouduin varsin nuorena jo isoihin leikkauksiin. Oikeanlaisen kuntosaliharjoittelun avulla sain lonkkien tekonivelleikkausta lykättyä 4 vuotta. Kivut vähenivät niin, että en missään vaiheessa joutunut käyttämään kipulääkkeitä. Keskityimme valmentajani kanssa kuntosaliharjoittelussa lonkkia tukevien lihasten vahvistamiseen ja mobilisointiin.

Leikkauskierre

Vuonna 2018 voittamani Athletic Figure maailmanmestaruuden jälkeen minulle tehtiin molempiin lonkkiin yhtäaikainen tekonivelleikkaus. Leikkaus ja siitä kuntoutuminen menivät loistavasti ja arkeni oli kivutonta. Vuonna 2022 marraskussa lannerankani operoitiin. Tästä leikkauksesta kuntoutuminen on ollut erittäin paljon tarkkuutta, kärsivällisyyttä sekä asiantuntemusta vaativaa. Oman valmentajani, joka on myös aviomieheni, panoksen lisäksi olen ollut onnekas saadessani olla Nordic Healthin asiantuntijoiden ohjauksessa.

Kivut ja nivelsäryt, joita minulla on ajoittain kehon hakiessa uutta tasapainoa, ovat vähentyneet huomattavasti Nordic Healthilla tapahtuneen harjoittelun kautta.

Usein akuutit säryt myös jäävät salille, sillä oikeiden harjoitteiden avulla kehon tasapaino ja liikkuvuus lisääntyvät jo yhdellä kerralla, kun kuntoutusta on kestänyt ensin riittävän pitkään. Omalla kohdallani tähän meni kolmisen kuukautta. Oikeat harjoitteet poistavat myös kipua aiheuttavia kramppeja.

Leikattujen alueiden kuntoutumisen lisäksi on ollut upeaa, että harjoittelu Nordic Healthillä on tehostanut palautumista. Olen myös saanut hoitoa kokonaisvaltaisesti muut lihakset ja nivelet huomioiden.

Nordic Health – minun kumppanini

Nordic Healthistä on tullut minulle vuoden aikana tärkeä kumppani. Se on tukenut kuntoutumisen etenemistä ja parantumista. Leikkauksesta kuntoutuminen on vaikuttanut myönteisesti myös elämän muillakin osa-alueilla. Harjoitus- ja mittalaitteiden avulla olen koko kuntoutumisen ajan pystynyt seuraamaan kehitystäni. Esimerkiksi vartalon kierrossa liikkuvuus parani 4 kk aikana 83%. Erityisen tärkeää on ollut uskallus ja luottamuksen palautuminen omaan kehoon. Keho on hämmästyttävä, sopeutuva ja itseään korjaava, kun sille antaa siihen oikeat välineet, harjoitteet ja laitteet.

Ilman oikeanlaista fysioterapiaa ja harjoittelua on ammattilaisurheilijan elämä, ja elämä muutenkin, kuin samppanja ilman kuplia. Hyvästä samppanjasta, hyvästä urheilijasta ja hyvästä elämästä voi myös aina tehdä paremman. Ota yhteyttä Nordic Healthin asiantuntijoihini, suosittelen.