Mistä hoitoa turvallisesti?

Pandemia ja siitä johtuvat karanteeniohjeistukset aiheuttavat epätietoisuutta siitä, mistä löytää turvallisia fysioterapia- ja liikuntapalveluita. Nordic Health Helsingissä on ollut avoinna koko pandemian ajan tarjoten asiakkaille palveluja turvallisessa ja hygieenisessa ympäristössä. Lue tarkemmin, miten tämä on mahdollista ja mitä asiakkaat kertovat kokemuksistaan.

Palveluvastaava Sirkka Parviainen kertoo Nordic Healthin toiminnasta: ”Nordic Health -keskus on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon.  Kotimainen huipputeknologia toimii kuntoutuksen apuna. Asiakkaamme tulevat keskukseen joko fysioterapialähetteellä tai ilman lähetettä, toiveena aloittaa harjoittelu paremman toimintakyvyn saavuttamiseksi. Fysioterapeutin ohjauksessa tilannekartoituksen jälkeen tehdään tarvittaessa liikkuvuus- ja voimamittaukset.  Mittauksista saadun tiedon pohjalta rakennetaan  yksilöllinen harjoitusohjelma.

Keskuksessa on käytössä David Health Solutionin terapeuttiset harjoituslaitteet, joissa istuinsäädöt toimivat automaattisesti ja näyttöpääte ohjaa asiakasta oikean kuorman, liikeradan ja liikenopeuden osalta. Harjoitteen jälkeen suoritus näkyy kuvaruudussa graafisesti ja asiakas saa suorituksesta numeerisen palautteen. Harjoittelija itse vaikuttaa omalla palautteellaan seuraavaan harjoituskertaan. Muutamien hoito-/ohjauskertojen  jälkeen asiakkaamme voivat jatkaa harjoittelua itsenäisesti.“

fysioterapiakeskus Helsinki

Uusi normaali takaa turvallisen harjoittelun kaikille asiakkaille

Omatoimisesti harjoittelevat asiakkaat pääsevät henkilökohtaisilla kulkuavaimilla keskukseen ympäri vuorokauden. Tiistait ja perjantait on varattu riskiryhmäläisille klo 9.00-18.00 välisenä aikana. ”Asiakkaidemme turvallisuus on aina ollut ykkösasia, mutta koska nykytilanne on ollut erityisen haastava, on hygieniatoimenpiteisiin suhtaduttu erityisen vakavasti”, Sirkka kertoo.

Harjoituslaitteet puhdistetaan kahdesti päivässä ja muuta erityispuhdistusta on lisätty muissa tiloissa. Asiakkaita on ohjeistettu puhdistamaan sellaiset laitteet, joissa kasvot ovat lähellä harjoituslaitteen tyynytukia. Henkilökunta ja jokainen asiakas käyttää keskuksessa kasvosuojaa ja tarjolla olevia hanskoja (puuvilla/nitriili).

”Ympäristö on turvallinen silloinkin, kun meitä on useampia harjoittelemassa samaan aikaan. NH-klinikka on miellyttävä paikka, koska täällä on puhdasta ja mukavia ihmisiä”, sanoo Nordic Healthin asiakas Kari Salonen.

Aktiivinen harjoitusterapia parantaa terveyttä ja elämänlaatua

Kari Saloselle harjoittelu Nordic Health -klinikalla on ollut erittäin tärkeää hänen elämänlaatunsa takia sekä ennen lonkkaleikkausta että sen jälkeen. Ystävän kannustamana Kari tuli tutustumiskäynnille Nordic Healthiin. Lonkan leikkauksen jälkeen Kari varasi fysioterapia-ajan.  Harjoitusohjelman tavoitteena oli vahvistaa leikattua vasenta puolta. Karille  tehtiin turvallinen  harjoitusohjelma varmistaen, että leikatun puolen liikerata ja harjoittelupaino olivat  aluksi matalat.

”Laitteilla on mukava harjoitella, koska tuntuu siltä, ​​että saan jatkuvaa ohjausta. On hienoa, että laitteet voidaan räätälöidä täysin minun tarpeitteni mukaan. Palautteeni mukaan kuormitukset kasvavat. Huomaan myös  arjessa, kuinka vasen puoleni on vahvistunut ja voimani on tasapainottunut”, Kari kertoo.

 

olkapääkipu turvallinen liikeSeuraamalla laitteen näyttöä Kari voi nähdä liikkeensä reaaliajassa ja seurata omaa yksilöllistä liikelaajuutta.

Ohjelma-asetukset tehdään EVE-potilasohjelmaan ja niitä voidaan muokata jokaiselle potilaalle yksilöllisesti. Henkilön harjoitusohjelman kaikki ominaisuudet voidaan räätälöidä siten, että harjoittelu on kivutonta ja samalla nousujohteista. Hoidon/harjoittelun edetessä klinikan henkilökunta päivittää potilaan ohjelmaa muuttuneen tilanteen mukaisesti.

”Laitteet eivät ole kuin tavallisella kuntosalilla. Näiden avulla en pelkää, että satutan itseäni tai teen vääriä liikkeitä.  Tässä iässä on niin tärkeää keskittyä terveyteen ja voimieni ylläpitämiseen”, Marja-Leena kertoo. Hän harjoittelee omatoimisesti miehensä kanssa Nordic Health -keskuksessa kahdesti viikossa. “Käyntimme  on myös auttanut ylläpitämään rutiinia elämässämme pandemian aikana  kaiken muun ollessa suljettuna.”

apua lonkkakipuun