Selän top 6 – parhaat laitteet keskivartalolle

Selän hyvinvointi perustuu selän erilaisten liikesuuntien huomioimiseen harjoittelussa. Tämä blogi kertoo, miten kuusi täsmäharjoitetta Davidin fysioterapialaitteilla vaikuttavat selän ja niskan kuntoutumiseen ja hyvän toimintakyvyn ylläpitoon. Jokaisessa laitteessa on mittavalmius liikkuvuden ja isometrisen voiman mittaukseen useissa liikekulmissa. Mittausten avulla voidaan räätälöidä asiakkaalle tarkka ja turvallinen täsmäharjoitus kuntoutuksen alussa ja editymisen varmistamisessa.

Täsmäharjoitteet auttavat mm. alla olevien ongelmien hoidossa:

1.Selän ojennuslaite 110

Laite aktivoi selän nikamia ympäröiviä pieniä syviä lihasryhmiä ja mahdollistaa harjoittelun henkilöillä, joilla on todettu vakavia ja pitkittyneitä alaselkäkipuja. Pumppaavan lempeän liikkeen avulla välilevyjen nestekierto lisääntyy. Liikerataa  ja kuormitusta säätäen voidaan kivuttomasti mobilisoida ja vahvistaa selkää.

Äkillisen alaselkäkivun syyt

2. Selkärangan kiertolaite 120

Laite aktivoi selkärankaa kiertäviä selän ja vatsan tukilihaksia. Säädettävien hartia- ja polvitukien ansiosta harjoitusliike kohdistuu tarkasti oikeisiin lihasryhmiin. Laitteella tehdään kiertoliike erikseen molempiin suuntiin, mikä edistää mahdollisten puolierojen tasoittumisessa. Laittteella voidaan tehdä turvallisesti sekä lannerangan liikkuvuusharjoitus ilman kuormaa että kiertäjälihaksia vahvistavat harjoitukset.

3. Sivutaivutus 150

Laite aktivoi mm.nelikulmaisen lannelihaksen, joka kytkee suoliluun, selkärangan sivun ja alimman kylkiluun. Kivuliaat jännitykset, krampit ja ryhtivirheet ovat tyypillisiä tämän lihaksen toimintahäiriöissä. Toiminnan häiriintyessä tämän laitteen täsmäharjoitus on erittäin tärkeä toimintakyvyn palauttamisessa.

Laitteessa voidaan tehdä sekä liikkuvuusharjoitus ilman kuormaa että lihaksia vahvistava harjoitus.

4. Vatsarutistus 130

Laitteessa on helppoa ja turvallista vahvistaa vatsalihasten liikekontrollia ja suorien vatsalihasten voimaa. Vastalihakset ja selkälihakset ympäröivät keskivartaloa ja muodostavat yhdessä perustuen selkärangalle. Erityistuet sekä lonkassa että hartioilla estävät lonkan, hartioiden ja pään jännittymisen ja mahdollistavat hyvän täsmäharjoitteen vatsalihaksille. Kaarituki varmistaa rullaavan ja turvallisen liikkeen selälle.

physiotherapy and pain treatment in Helsinki

5. Niskan kierto 160

Liike aktivoi niskan kiertäjiä. Arjessa pään kääntämisen vaikeutuminen mm. autoa peruuttaessa kertoo tämän lihasryhmän häiröistä. Nykyisten suositusten mukaisesti sopivasti annosteltuna kiertoliike muiden kohdistettujen harjoitusten kanssa vähentää niska- ja hartiaseudun lihasten jännitystiloja. Laitteessa voidaan tehdä sekä liikkuvuusharjoitus ilman kuormaa että lihaksia vahvistava harjoitus. Lihasharjoitus tehdään molempiin suuntiin erikseen.

physiotherapy and pain treatment in Helsinki

6. Niskan ojennus ja sivutaivutus 140

Niskahartiaseudun kivut ovat erittäin yleinen vaiva. Säännöllinen liikunta ja lihaskunnosta huolehtiminen on tärkeä osa niskakipujen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa edistämällä. Etenkin pitkittyneissä niskakivuissa liikuttelun lisäksi lihasharjoitukset pitävät niskakivut kurissa. Tässä niskalaitteessa on mahdollista harjoittaa ja vahvistaa  neljää  eri niskan liikesuunta

 

Varaa aika maksuttomaan tutustumiseen 020 795 7319.